Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2015. február 5., csütörtök

Tojástartár

Szeretem a változatos köreteket, ezért kísérletezgetek mindig mit lehetne enni a sült halainkhoz rizs, krumpli vagy egyéb gabona, hidegtálas készítmények helyett. Megmondom őszintén, nem vagyok nagy salátázós, én az intenzív ízeket szeretem, és azt itt meg is kapom. ;)
Ez a tojástartár egy szuper alternatíva, persze kell még mellé valami (tegnap este a humusz volt ez) ha laktatóbb vacsorát, ebédet szeretnénk. Nagyon ízletes, sőt, igazi ízbomba, de mutatom is hogy miért. :)



Hozzávalók  4 db szendvicshez vagy 4-6 felnőtt adaghoz


  • 6 közepes méretű szobahőmérsékletű tojás
  • 4 szál zöldhagyma apróra vágva
  • 4 csemegeuborka apró kockára vágva
  • 1 ek kapribogyó leöblítve
  • 2 ek finomra vágott petrezselyem, és/vagy kapor
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk dijoni mustár
  • tengeri só, bors


Így készítsd


  1. az apróra vágott zöldségeket tedd egy tálba
  2. főzd meg a tojásokat az alábbiak szerint: kézmeleg vízben tedd fel főni a tojásokat, fedd le. Amikor felforrt, onnantól kezdve 4 percig főzd pontosan. Így a sárgája kicsit folyós lesz, és ez a cél. Folyó hideg víz alatt hűtsd le őket majd szedd le a héjukat. 
  3. vágd kockákra a tojásokat, majd keverd bele őket a zöldséges mixbe
  4. végül keverd bele a mustárt és a majonézt is, sózd, borsozd. Rápakolhatod pirítósra is, de köretként is fogyaszthatod mint mi. ;)




Jóétvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése