Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2014. január 27., hétfő

Ropogós combfilé paradicsommal és burgonyával

Nagyon szeretem az egytálételeket, amikor együtt sülnek főnek az ízek.....ezek nem csak csudafinomak, de kevés munkával és gyorsan készülnek.
Újabban kezdek rákapni a lassú sütés fortélyaira, ezt az ételt is lehet így, az eredmény természetesen sokkal ízesebb, de ha nincs időd, akkor nyugodtan használd a szokásos 180 fokos sütést ehhez az étekhez is.

Szeretnék elmenni egy jó kis főzősuliba lassan már :) de addig is itt van nekem nagy tanítóm Jamie Oliver. :) Néha jól fel tudja adni a leckét 1-1 ritkább fűszerrel a receptekben, de próbálok vele lépést tartani. ;)
A ropogós combfilés egytálétel nagy kedvencünk, a comb miatt, és a variálhatósága miatt, ugyanis a zöldségek közül azt raksz bele amit csak akarsz.
A héten cukor, liszt és keményítő megvonáson vagyok, így ha ma sütném, akkor krumplit nem tennék bele, de tehetsz bele angolzellert, brokkolit (képen), paprikát, borsót, babot (na ezzel is isteni), vagy amit csak jónak látsz.
Na de mivel múlt héten sütöttem, így a krumpli benne az egyik főszereplő. ;)



Hozzávalók



  • 800 gramm újburgonya vagy régi
  • tengeri só és frissen őrölt bors
  • 12 kicsontozott comb (bőröstül, amennyiben szereted ha zsírosabb)
  • olívaolaj
  • 600 gramm koktél vagy sima paradicsom, szebb ha különféle fajtákat keversz, de itt M.o.-on ez nem olyan egyszerű így télen
  • oregánó
  • zöldhagyma
  • vörösborecet (simán elhagyhatod)
  • akármilyen zöldség még.....


Így készítsd



  1. a burgonyát dörzsöld le vagy pucold meg, ha apró akkor ne, de ha nagyobbak akkor darabold fel őket és tedd oda főni sós vízben
  2. kapcsold be a sütőt 180 fokra, had' melegedjen
  3. a csirkecombokat vágd háromfelé, és ahol vastagabb a hús, irdald be őket pár helyen
  4. a combokat is meg kell kicsit sütni lábosban, amennyiben a bőröset választottad, bőrrel lefelé helyezd őket tepsibe, fűszerezd meg őket ízlésed szerint
  5. a paradicsomokat szurkáld meg, majd forrázd le őket....pár perc múlva húzd le róluk a héját (így édesebb lesz és az íze jobban átjárja a burgonyát)
  6. megfőtt a burgonya, helyezd őket egy sütőtálba, pakold rá a kissé megpirult combokat és a feldarabolt héj nélküli paradicsomokat
  7. az oregánót keverd össze sóval, borssal és olivaolajjal, majd öntsd rá az összeborított hozzávalókra, immáron a sütőtálban
  8. vágd apróra a zöldhagymát, majd azt is szórd az egyveleg tetejére
  9. jól keverd őket össze
  10. tedd be a sütőbe és kb 40 perc alatt süsd aranybarnára, süsd össze az ízeket
  11. Jamie fehérbort ajánl mellé (nagyon jó vele!!! :)  ), és rukkolasalátát


Jóétvágyat!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése