Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. november 24., vasárnap

Trüffel csokigolyó - amit nem lehet letenni :)

A trüffel édességek nagy kedvenceim. Ahogy olvad a számban a krémes, vajas csoki, az mindent visz. :) Talán ezért van olyan nagy sikere a Ferrero desszerteknek, de van egy nagy hátrányuk is azért. Nem lehet őket letenni! :)
Így vagyunk mi ezzel a mostani édességgel is. Tehát elfogyasztani a leggyorsabb, kicsit tovább tart elkészíteni, és ami a legmacerásabb ezzel, az az edények elmosogatása amiben készítjük. ;)
De mindez nem tántoríthat el, főleg így a komor őszi napokon, hiszen annyi örömet tud okozni már az is, hogy látjuk szeretteinknek mennyire ízlik a remekművünk. Hja, és még egy pozitívum: nem kell sütni őket!



Szóval a hozzávalók:

  • 2 tábla kb 70%-os étcsokoládé (2*100gramm)
  • 1,5 deci habtejszín (legalább 30%-os, és nem növényi zsíros!!!)
  • 30-40 darab egész mogyoró
  • 3 evőkanál porcukor
  • pár deka valódi Holland kakaópor

Így készítsd:

  1. Olvaszd fel az apróra tört csokoládét vízgőz felett a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt
  2. Tedd félre hűlni, per pill kirakhatod a teraszra, én azt tettem. A szobahőmérséklet nem elég neki.
  3. Amint kihűlt formázz belőle golyókat, és mindegyikbe nyomj bele egy egy mogyorót.
  4. A kész golyókat forgasd bele a kakaóporba.
  5. Fogyasztásig tedd hűtőbe mert nagyon könnyen olvad. 

Jó étvágyat!





a képek forrása: pinterest (sajnos saját képeket most nem tudtam csinálni)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése