Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2014. március 17., hétfő

Túró szuflé

Végre végre 4 darab gyönyörű szuflé forma is beköltözött a konyhánkba. :)
Tegnap történt mindez, így ma fel is avattam őket, egy jó kis túrós süti elkészítésével. Még sosem csináltam ilyesmit, így féltem mi lesz belőle, de jól sikerült.

nőhetett volna nagyobbra is, de a lényegből ez nem vett el :)

Hozzávalók 2 főre két formába



  • 1 tojás sárgája
  • 1 tojás fehérjéje
  • 15 gramm barna cukor
  • 15 gramm barna cukor
  • 12 gramm vaj
  • 9 gramm étkezési keményítő
  • 150 gramm tehéntúró
  • fél darab citrom reszelt héja


Így készítsd



  1. a tojás fehérjéjét verd kemény habbá az egyik adag cukorral
  2. keverd össze egy tálban az olvasztott vajat, a másik adag cukrot, a citrom reszelt héját, a keményítőt, a tojás sárgáját és a túrót 
  3. majd a túrós keveréket keverd teljesen homogénné...és ha kész vagy, borítsd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét, de csak kis adagokban, lassan, óvatosan
  4. ha kész vagy, töltsd a kivajazott szuflé formákba, és 180 fokon kb 25 percig süsd


Jóétvágyat!!!  ;-)



langyosan - forrón :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése