Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. augusztus 30., péntek

Gyümölcsös palacsintatészta szerű tortácska

Ez a recept nagyon egyszerű lesz, és az sem baj ha nincs turmixgéped. Bár kétségkívül azzal könnyebb elkészíteni a tésztáját. ;-)
Mint mindig, most is jó szénhidrátokat használtam, a liszt 100%-ban teljes kiőrlésű, és akinek nincs otthon stevia pora vagy idegenkedik tőle, annak a nádcukrot javaslom hozzá.
Nagyon hasonlít amúgy a palacsinta tésztájához, de teljesen más értelmet nyer így torta formában. :) Az a jó benne hogy nem száraz amikor megsül, hanem nagyon finoman puha lágy, és szinte rágni sem kell. :)
Az elkészítési ideje pár perc, már csak a sütés van hátra.
A hedonisták tejszínhabbal és dzsemmel fogyasztják. ;-)


Hozzávalók


  • 3 tojás
  • 3,3 deci tej
  • 150 g barna cukor, vagy 50 g stevia por
  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
  • gyümölcs



Így készítsd



  1. a gyümölcsöket készítsd elő (magozd ki őket vagy darabold fel apróra....)
  2. egy 30 centi átmérőjű sütőformát vajazz és lisztezz ki (én sütőpapírt használok mindig, tutira megyek)
  3. helyezd a sütőforma aljára a gyümölcsöket, jó szorosan egymás mellé
  4. (én még törökmogyorót is szórtam rájuk)
  5. a turmixgépbe üsd bele a tojásokat
  6. öntsd hozzá a tejet majd a cukrot, és jól turmixold össze őket
  7. a töltőgaraton keresztül add hozzá a lisztet is szép apránként
  8. az elkészült masszát öntsd rá a gyümölcsökre, majd mehet be a sütőbe
  9. 180 fokon süsd 30-40 percig, és csinálj tűpróbát
  10. szép aranybarnára süsd ;-)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése