Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. augusztus 2., péntek

Nyári hideg UBORKAleves

Hideg levest nyáron szokás enni, és így a nyár derekán muszáj volt készítenem egy uborkalevest. :)
Még soha sem készítettem ilyen levest, és amikor nem olyan régen ittam egy uborka limonádét, és amikor arra a frissítő ízre gondoltam, tudtam, jöhet leves formájában is most már. ;)


Hozzávalók


  • 60 deka uborka
  • 1 szár zöldhagyma (de póréval is nagyon finom!!)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 kis pohár natúr joghurt
  • fél liter húsleves alaplé
  • só, bors
  • kevés friss bazsalikom és petrezselyem (eredeti receptben kapor van, javaslom azzal csináld inkább, mert finomabb, csak nálunk a párom nem szereti a kaport)


Így készítsd


  1. az uborkát hámozd meg és darabolt fel
  2. dobáld bele a turmixgépbe, az összes többi hozzávalóval együtt, de mielőtt beleraknád a végén a húsleves alaplét, turmixold össze
  3. mikor már jó homogén a "leveske", mehet bele az alaplé szép lassan.....
  4. még egy nagy összeturmixolás, és kész Vagy


Jóétvágyat!!! ;)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése