Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. szeptember 4., szerda

Tzatziki - görög finomság

Egy héten van hogy többször is készítem. ;-) Nagyon szeretjük, a fokhagymával viszont csínján bánok a párom miatt, de én azt mondom, nyugodtam bőven rakjatok bele!
Imádom magában, vagy pirítósra kenve is. Hús mellé pedig teljessé teszi a vacsit. ;-)


Hozzávalók



  • egy nagy pohár görög joghurt
  • 2 db nagyobb befőzős uborka vagy 1 db 250 grammos kígyóuborka
  • só, fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis citromlé


Így csináld



  1. az uborkát reszeld le (előtte hámozd meg ha hasfájósok vagytok)
  2. majd sózd meg és hagyd állni
  3. 10 perc után facsard ki az uborkát
  4. majd a joghurtba tedd bele a kinyomott fokhagymát, a borsot, a citrom levét és az olajat
  5. jól kavard össze és borítsd rá az ubira
  6. hagyd hűtőben állni 1 órát fogyasztás előtt, had' érjenek össze az ízek!!! ;-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése