Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. október 8., kedd

Expressz gyors kapribogyós paradicsomleves - mégsem zacskós ;-)

Imádom ezt a forró finomságot, és sokszor elcsalom az "igazi" paradicsomleves készítést azzal, hogy nem szórakázgatok a pari darabolásával, hámozásával, vízmennyiség kikísérletezésével, hanem veszek 2 db 1 literes paradicsomlevet az ALDI-ban (ennek a legjobb, legoptimálisabb a fűszerezése) és kb 5 perc alatt elkészítem.
Nem érzem emiatt magam bűnösnek, vagy kontárnak, egyszerűen csak időszűkében ha vágyom valami melegre és finomra, jó ehhez a recepthez nyúlni. ;-)


Hozzávalók 4 főre


  • 2 liter ALDI-s 100%-os paradicsomlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • egy kisebb marék friss bazsalikom
  • 2 evőkanálnyi kapribogyó
  • reszelt parmezán (fejenként 1 evőkanálnyi)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Így készítsd


  1. tedd fel forrni a 2 liternyi paradicsomlevet
  2. míg melegedik, egy serpenyőben dínsztelj meg apróra vágott hagymát és kinyomott fokhagymát, majd dobd bele a levesbe
  3. vágd fel a bazsalikomot, majd azt is dobd bele
  4. amikor felforrt, még várj kb fél percet, és zárd el alatta a gázt
  5. aprítsd fel a petrezselymet is
  6. tégy a leveses tányérok aljára reszelt parmezánt
  7. szedd ki tányérokba a levest
  8. szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel, és szórd bele a kapribogyót is frissiben ;-)

JÓÉTVÁGYAT!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése