Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. október 6., vasárnap

Mexikói tortilla tészta házilag

A tortilla tészta is azon kenyérkék közé tartozik, amit már nem a boltban készen vásárolunk meg, hanem itthon készítjük el őket. Az egy dolog hogy fillérekből megvan, de az is biztos, hogy csak olyan hozzávalók vannak benne, amelyekről tudom hogy honnan származnak, és hogy egészségesek. ;-)
Mi a gyros-hoz is ezt a fajta tésztát használjuk, mert bár van pita recept is, de ezt sokkal gyorsabb, egyszerűbb, könnyebb elkészíteni.  Ráadásul szeretem hogy míg a pitába kell élesztő, addig ebbe nem, így könnyebb kenyérkének tartom. ;-)


Hozzávalók


  • 300 gramm teljes kiőrlésű liszt
  • 150 gramm fehér liszt ( 100%-osan is készítheted fehér liszttel!)
  • 90 gramm vaj
  • 1 csapott evőkanál só
  • 200 ml meleg víz

Így csináld


  1. a lisztet keverd el a sóval, majd az apróra vágott kemény vajat is tedd hozzá
  2. gyúrd őket egy kicsit hogy a vaj megpuhuljon, szétváljon
  3. a meleg vizet több részletben add hozzá, folyamatosan gyúrd a tésztát
  4. amikor a víz elfogyott, kezd majd összeállni a tészta :)
  5. amikor összeállt, oszd fel kb 10 részre és nyújtsd őket ki lisztezett felületen nagyon vékony lapokra
  6. tefál vagy kerámia aljú serpenyőben süsd őket meg, szigorúan olaj nélkül :)
  7. pár sötétbarna hólyagnak meg kell rajta jelennie, és látnod kell hogy a nyers részek kivilágosodnak, akkor vagy kész vele ;-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése