Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. október 6., vasárnap

Hétvégi csodás reggeli - a család összes tagjának

Hétköznaponként turmixot iszom reggelire, ami nagyon gazdag tápanyagban. Van benne zöldség, gyümölcs, vitaminok, és teljes kiőrlésű rozspehely hogy a reggeli jó-szénhidrátbevitel is adott legyen. :)
Ezt iszogatom egész délelőtt, viszem is magammal bárhová megyek.
A hétvége viszont a gasztro élvezeteké, és ezt már a reggelivel elkezdem gyakorolni. :)

A mai teljes kiőrlésű alacsony szénhidrát tartalmú kenyérke (ALDI-ból) libatepertő krémmel és fekete olívabogyó krémmel. Egyszerűen isteni. :)



A fekete olívabogyó krémet Zakynthos-ról hoztuk, és már nagyon nagyon bánom hogy csak 1 üvegcsével. Aki szereti az olívabogyót, annak ízlik. Kenyérre kenve, de simán kiskanállal is képes vagyok enni.



A libatepertőkrém pedig igazi kulináris élvezeti cikk, soha de soha nem hiányozhat a hűtőből.
Ami viszont évek óta száműztem, az a margarin, mert azt vallom, nem vagyok hajlandó műanyagot enni, még ha a finom bords eve-ről van szó, akkor sem. :) Így a margarint legfőképpen a vajjal helyettesítjük, hollanddal, némettel, osztrákkal, de számomra az igazi kenyérre kenhető kincs a szárnyas zsír és a szárnyas vagy mangalica tepertőkrém.
Nem hallani róla így sokan nem is tudják, hogy a libazsír és a kacsazsír telített zsírokban szegényebb ( a fő ellenségben tehát :)  ), egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakban pedig gazdagabb, mint más állati eredetű zsírok. Ezek a tulajdonságok a szív- és érrendszerre kedvezőbb hatásúvá teszik.
Tehát nem csak eszméletlenül finomak, de még egészségesek is. Gondoltad volna? :)



Óriási szerelmem a petrezselyem zöldje, ami nagyon nagyon egészséges is. Javaslom szinte mindenféle ételhez, én a hideg és a meleg reggelikhez is nagy előszeretettel használom, sőt csak úgy szórom rá mindenre. :)
Nagyobb mennyiségben, felaprózva lehet kapni a METRO áruházakban, a heti egy beszerzés kitart egész hétre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése