Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. július 10., szerda

Felturbózott csokipuding

Időnként ránk tör az édesség utáni vágy, és erről úgy gondoskodom, hogy mindig van otthon puding por és tej. :)


A cukor hozzáadásával tudom szabályozni a kalóriák számát (legalábbis így hiszem) és az alapanyagok jó minőségét is, ezért többre tartom mint a boltban vásárolt édességeket.

Nádcukrot teszek bele, levesebbet mint az előírt. Így elkészítem a pudingot, laktózmentes tejjel (fő az egészség!).
Amikor megfőtt, kiöntöm a vízzel kiöblített pohárkákba (üvegben gusztább), majd a tetejére készítek szintén nádcukorból karamellát (nesze neked kalória), amit a puding tetejére folyatok, majd míg még folyékony, gyorsan szórok rá diót. Kész. :)

Amikor kihűl a karamella, kiskanállal olyan jó feltörni! :) Azt hiszem itt az ideje annak hogy vegyek végre egy karamellizáló pisztolyt (vagy hogy is hívják).

(A nádcukor nálunk nagy kedvenc, mindent ezzel ízesítünk. Tudtad hogy míg a nádcukor tele van pl B vitaminnal, addig a fehér cukor emésztéséhez a szervezet B vitamint von el? Megfontolandó......)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése