Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. július 19., péntek

Sült mozzarella sajtos saláta

A saláták a mindennapjaink részei. Nagyon szeretjük őket, mert igazán sokféleképpen lehet elkészíteni őket, és hát mint tudjuk, egészségesek, és kímélik a gyomrot.
A tegnapi napon nem sokat gondolkodtam miket pakoljak a salátás tálamba. A hűtőnkben mindig vannak idényzöldségek, így azok képezték az alapot, majd kétféle sajt és olíva olaj következett. És már készen is voltunk. :)


Hozzávalók 1 személyre (mert tegnap egyedül ebédeltem)


  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 újhagyma
  • 1 evőkanál parmezán sajt reszelve
  • 1 mozzarella sajt 
  • olíva olaj
  • bazsalikom


Így csináld


  1. szeleteld föl a mozzarellát és süsd meg olajon. Teljesen össze fog folyni, amikor elkezd barnulnia  széle, akkor már fel tudod szedni a teflon lábas aljáról
  2. ha kihűlt a sajt, tépkedd kisebb darabokra
  3. darabold föl a paradicsomot és a paprikát, az újhagymával együtt
  4. a bazsalikomot vágd fel apróra
  5. tedd a tálba az elkészült hozzávalókat, locsold meg olíva olajjal és sózd meg
  6. ezután pedig szórd rá a parmezán sajtot





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése