A glutén a búzában, az árpában és a rostban található fehérje-komplex, melynek fogyasztása emésztési nehézségeket, lelassult anyagcserét és testsúly problémákat okozhat. Nálam mindhárom összejött.
Ezért van az hogy sokan már attól elkezdenek fogyni ha elhagyják a glutént az étkezésükből. És ez is megtörtént az én esetemben.
Szóval megéri a munka, az a munka, amit azzal töltök hogy kikísérletezem melyik lisztes étel hogyan a legjobb gluténmentes lisztekkel.
A fehér lisztnek az a nagy előnye, hogy ízsemlegessége miatt nagyon nagyon finomak a belőle készült étkek. Vagyis ennyi az egyetlen előnye. A rizslisztben pedig az a jó, hogy ízre teljesen hasonlít rá.
Mivel rendszeresen sportolok, és szükségem van szénhidrátra, a hüvelyes zöldségeken kívül ez az egyetlen gabona amiből fedezni szoktam a szükséges mennyiséget. A glikémiás indexe magas, cukorbetegeknek és diétázóknak pedig nem ajánlják, a fehér lisztnek viszont nagyon jó alternatívája lehet, hisz ez utóbbit senkinek de senkinek nem ajánlják.
A receptet anyósomtól tanultam, nekünk paprikás csirkéhez és tojásosan a kedvenc. ;-)
Amire szükséged van 4 adag nokedlihez
- 4 közepes tojás
- csipet só
- 1 deci víz
- 33 deka rizsliszt
Így készítsd
- Keverj össze mindent. Fontos, hogy a tészta állagának keménynek kell lennie, így ha azt érzed nem eléggé kemény, tegyél még bele nyugodtan lisztet. Legutóbb nekem nagyobbak voltak a tojások, így még 3-4 deka lisztet bele kellett tennem
- Amennyiben kész vagy ezzel, vizezd be a szaggatót
- Forrásban lévő vízbe szaggasd bele a nokedlit, és közepes lángon főzd pár percig
- Kóstolj meg egyet, ízlésednek megfelelő keménységűre főzd ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése