Na a többieknek szól ez a mai recept. :)
A lényeg hogy nem szabad túlspirázni. Van egy ismerősöm aki például mindenbe alaplevet tesz a maximális ízélmény kedvéért. Óriási hiba. Mindig mondom neki hogy mindennek egyen íze lesz, akkor is ha finom amiket főz. :)
Maradjunk autentikusak - valamennyire.....azaz annyira amennyire csak tudunk.
Hozzávalók
- padlizsán felkockázva
- két dundi fokhagymagerezd
- jó adag só
- pici frissen őrölt bors
- nagy zsírtartalmú joghurt
- egy csokor petrezselyem
Így készítsd
- a felkockázott padlizsánt sózd be és hagyd állni hogy levet eresszen
- a léből lecsöpögtetve bő olivaolajban süsd meg őket
- amíg sülnek, a joghurtot szedd ki egy tálba, fokhagymanyomóval nyomd bele a két fokhagymagerezdet, tégy bele kis frissen őrölt borsot
- vágj fel apróra egy jó nagy csokor petrezselymet, majd azt is tedd a joghurtba
- amint megsült a padlizsán, forgasd bele a joghurtba
- kóstolás előtt tedd be 30 percre a hűtőbe, majd vedd ki és úgy fűszerezd még ha igényli
Jóétvágyat!! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése