Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2015. szeptember 1., kedd

Szeráj-féle joghurtos padlizsán

Akinek van kis érzéke a gasztronómiához, meg úgy egyáltalán jók az ízlelőbimbói, azoknak nem nagy kunszt leutánozni a Szerájban kapható nagy népszerűségnek örvendő joghurtos padlizsánt.
Na a többieknek szól ez a mai recept. :)
A lényeg hogy nem szabad túlspirázni. Van egy ismerősöm aki például mindenbe alaplevet tesz a maximális ízélmény kedvéért. Óriási hiba. Mindig mondom neki hogy mindennek egyen íze lesz, akkor is ha finom amiket főz. :)
Maradjunk autentikusak - valamennyire.....azaz annyira amennyire csak tudunk.


Hozzávalók



  • padlizsán felkockázva
  • két dundi fokhagymagerezd
  • jó adag só
  • pici frissen őrölt bors
  • nagy zsírtartalmú joghurt
  • egy csokor petrezselyem


Így készítsd


  1. a felkockázott padlizsánt sózd be és hagyd állni hogy levet eresszen
  2. a léből lecsöpögtetve bő olivaolajban süsd meg őket
  3. amíg sülnek, a joghurtot szedd ki egy tálba, fokhagymanyomóval nyomd bele a két fokhagymagerezdet, tégy bele kis frissen őrölt borsot
  4. vágj fel apróra egy jó nagy csokor petrezselymet, majd azt is tedd a joghurtba
  5. amint megsült a padlizsán, forgasd bele a joghurtba
  6. kóstolás előtt tedd be 30 percre a hűtőbe, majd vedd ki és úgy fűszerezd még ha igényli


Jóétvágyat!! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése