Igen, a híres angol szakácstól csórtam az ötletet, véletlenül a TV paprikára kapcsoltam és épp ezt a desszertet készítette. :) Nem egy bonyolult művelet, így jegyzetelni sem kellett hozzá, de konkrét mennyiségeket nem tudok, azt viszont leírom én miből mennyit használtam. ;-)
A párom szerint mennyei, nem kell sütni, tehát odaégetni sem fogod. ;-) Próbáld ki, pontosan 5 percig tartott elkészíteni.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 banán (vagy 4-4 szem eper....)
- 3-3 darab zabfalatok kekszecske, én almásat használtam, ez elég pikáns ;-)
- 100g mascarpone krémsajt
- barnacukor
- vanília aroma
- fehér csoki
Így készítsd:
- a 6 db kekszet törd apró darabra. A zabfalatot könnyű morzsává törni. ;-)
- fogj két üvegpoharat, kb 2 vagy 3 deciseket, és szedd ketté a morzsát, majd tedd a poharak aljába
- a mascarpone-t ízesítsd a porrá őrölt barna cukorral és a vanília aromával úgy ahogy Te, Ti szeretitek ;-)
- majd szedd ketté a mascarpone-t és tedd rá következő rétegként a morzsává tört kekszre
- erre jön a gyümölcs réteg, én apróra vágott banánnal készítettem, de azt tehetsz bele amit csak akarsz. 1-1 banán kell hozzá.
- a fehér csokit vedd ki a csomagolásából, tedd egy fa vágódeszkára. Állj a pulthoz közel, úgy hogy a hasadhoz érjen a csoki rövidebbik széle. :) Fogj egy nagy és éles konyhakést, és a távolabbi rövidebb oldalától magad felé kezd el húzni erősen, úgy, hogy csokiforgácsokat képezz vele. Ezeket a forgácsokat tedd e tetejére. Kész vagy!! :) Hűtőben dermeszd még egy kicsit, és csak olyan 10 perc hűlés után tálald. ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése