Mivel alig eszem tésztát és kenyeret, sportolni viszont sportolok, a salátától és a sajttól több szénhidrátra van szükségem, amit gyakran fedezek hüvelyesekből. Rettentően egészséges zöldségfélék, van bennük rendesen szénhidrát, de csakis a legjobb fajtából.
A sárgaborsó nagyon sok proteint és kevés zsírt tartalmaz, a vesebetegség elleni harcban is fontos szerepe lehet, és még a vérnyomást is csökkenti. Tele van B1 és B2 vitaminnal, biotinnal, folsavval, E vitaminnal. Kiváló a vas, foszfor, kálium és cink tartalma. Rostban nagyon gazdag, és azt már tudjuk hogy mennyire fontos a szervezetnek. ;) Ez az anyag segít abban hogy ne hirtelen emelkedjen meg a vércukorszintünk étkezés után, és hogy ne legyünk 1 óra múlva farkaséhesek. Aki szokott nassolni, az tudja miről beszélek....
Ha főzelék, akkor Feri a főzelékes az én nagy mesterem. :)
Ez a mostani nem 100%-ban az Ő műve, de a fő vonalat tőle csentem :) , és a végeredmény több mint isteni.
Hozzávalók
- fél kg sárgaborsó, amit a készítés előtti éjszakára vízbe áztatsz
- 1 fej vöröshagyma finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 löket olivaolaj
- fél teáskanál koriander
- 1,2 liter húsleves alaplé
- 3 deciliter natur paradicsomlé
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- aprított petrezselyemzöldje
- kukoricaliszt
- tejföl
Így készítsd
- a hagymát a felhevített olajon pirítsd meg üvegesre
- sózd meg finoman
- add hozzá a fokhagymát, picit pirítsd azt is
- utána add hozzá az éjszaka kissé megpuhult sárgaborsót, az őrölt koriandert, és pirítsd őket 1-2 percig még együtt
- öntsd fel az alaplével és a paradicsomlével, borsozd kicsit, majd adj hozzá aprított petrezselyemzöldjét is
- főzd puhára
- 2-3 evőkanál tejfölt tégy egy mélyebb tálkába, tégy rá 2 teáskanál kukoricalisztet, majd végy egy jó nagy szedőkanálnyi levet a sárgaborsóról és keverd a tejfölhöz, liszthez
- jó homogén állagúra keverd őket össze, majd nagyon lassan, óvatosan keverd a főzelékhez, és ezzel sűrítsd be
- kész Vagy, feltétként készíts amit szoktál ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése