A szomszéd nénitől így szezonban vásárolok gyümölcsöt, zöldséget, jó kis biopiac van a kertjében :) , na és mostanában van szezonja a meggynek.
A tegnapi napon volt hogy utoljára vásárolhattam tőle, mert leérik a fa, és a madarak is szeretik dézsmálni.
Ez a szomszédasszony küldetett velem egy adag meggyet egy másik szomszédasszonynak, és amikor becsöngettem hozzá, mondta is hogy na ő most csinált gyümölcslevest egy korábbi adagból. Óóóóó mondom neki nekem is épp ez a tervem, fel is ugrok a netre egy jó kis receptért. Azt mondta nehogy megtegyem, menjek be hozzá, ad az övéből, közben pedig elmondja hogyan csináljam. :)
Jaj hát imádom, annyira aranyos ....így a leves kanalazása közben megosztotta velem a kis titkát....így ahogy lementem a saját lakásunkba, neki is estem. Nem volt nehéz. :)
Hozzávalók
- fél kiló meggy
- 1 banán
- 1 alma
- egy szelet narancs
- egy szelet citrom
- szegfűszeg
- egy rúd fahéj
- cukor (én stevia-t vagy barna cukrot használok)
- pici só
- negyed tasak vanília puding por
- vanília eszencia (vagy aroma, vagy kikapart mag, vagy legvégső esetben vaníliás cukor - de akkor kevesebb cukor kell!!)
- fél liter tej
Így csináld
- kb fél liter vízben egy csipetnyi sóval tedd oda főni az apróra kockázott hámozott almát, és banánt
- amikor már úgy ahogy puhák, turmixold le őket és mehet vissza a tűzre
- dobd bele a kimagozott meggyet és a fűszereket (fahéjrúd, szegfűszeg)
- várj míg felforr, majd mehetnek bele a citrusok, a cukor ízlés szerint
- közepes lángon hagyd kicsit rotyogni, közben készítsd el a pudingos felöntést :)
- turmixgépben szoktam, de shaker is jó, a többi eszközzel (tál+fakanál) én béna vagyok, de ahogy Neked jólesik :) keverd össze a negyed tasak pudingport, kevés cukrot és a fél liter tejet
- majd ezt öntsd bele a forrásban lévő levesbe
- nagyon kevés idő kell még, igazából egy rottyantás, közben persze kevergesd hogy a puding miatt a leves kicsit besűrűsödjön
- kóstold meg hogy hiányzik e belőle valami még, nekem pl hiányzott még egy kevés fahéj, ezért szórtam bele a darált verzióból
- vedd le a tűzhelyről, és tedd fedővel hűvös helyre, per pill pl mivel szinte ősz van odakint :) az erkélyre vagy az ajtó elé vagy az ablakpárkányra
- az ízek másnapra érnek össze, ezért én tegnap nem is nagyon ettem belőle, ma viszont hmmmm ;-)
- Jóétvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése