lehet rajta változtatni, ízlés szerint, ez a recept is egy változtatás eredménye, eredetileg Hugh Fearnley-Whittingstall-é. De az kicsit más....... Nem mondom hogy az enyém jobb (hehe....), inkább ízesebb. ;)
Hozzávalók
- 300 gramm füstölt makréla
- 2 púpozott tk nagyon zsíros tejföl
- 1 evőkanál majonéz (én házival készítem, receptem ITT, na attól lesz ízes igazán). Ha nincs kedved megcsinálni, és csak bolti van otthon, akkor tegyél bele még egy ek dizsoni mustárt is!)
- 2-3 csipet cukor (ha lehet, nádcukor)
- 1 ek citromlé - de ízlés szerint lehet több is, én többel szeretem
- 1 csapott tk durvára őrölt fekete bors
- 2 ek aprított kapor - ha lehet, friss
- 1 ek aprított metélőhagyma - ha nincs otthon, zöldhagyma is szuper bele
- 1/2 tk pirospaprika, de ez elhagyható
így készítsd
- a hal felét tedd a robotgépbe a tejföllel és a majonézzel (és mustárral), a cukorral és a citromlével, majd dolgozd simára
- a maradék halat villával törd darabosra, majd keverd az előző sima krémhez
- tedd bele a zöldeket, majd kóstold meg
- amennyiben szerinted elfér még bele egy kis citromlé, ne habozz!! :)
- fogyasztás előtt 1-2 óráig tartsd hűtőben
Jóétvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése