Ha eddig a hamburgerről csak a mekis junk food változat jutott elsőre eszedben, akkor ez a Te posztod. ;-)
A hamburger nem csak finom, de isteni is. Az kell hozzá hogy ilyen legyen, hogy Te magad csináld. Igaz hogy több munkát igényel mint beállni a sorba a gyorsétteremben, na de a két hamburgert össze sem lehet hasonlítani.
Ízkavalkád felsőfokon, házi majonézzel és házi bucival. ;-)
Hamburgerzsemle
Húspogácsa
A hamburger nem csak finom, de isteni is. Az kell hozzá hogy ilyen legyen, hogy Te magad csináld. Igaz hogy több munkát igényel mint beállni a sorba a gyorsétteremben, na de a két hamburgert össze sem lehet hasonlítani.
Ízkavalkád felsőfokon, házi majonézzel és házi bucival. ;-)
Hamburgerzsemle
Hozzávalók (8 darabhoz)
- 15 deka fehér liszt
- 15 deka teljes kiőrlésű liszt
- 12 gramm élesztő
- 5 deka vaj
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál barna nádcukor
- 1 deci tej
- fél deci víz
- 2 tojássárgája
- szezámmag
Így készítsd
- a tejet langyosítsd meg és szórd bele a cukrot. Kicsit hagyd hogy oldódjon a cukor.....
- majd tedd bele az élesztőt és hagyd hogy felfusson benne
- morzsold el a vajat a liszttel, tedd hozzá a vizet, a sót, 1 tojássárgáját, és a felfutott élesztős tejet
- gyúrj belőle lágy, könnyen kezelhető tésztát, és meleg helyen hagyd megkelni kb a duplájára 1 óra alatt
- ha megkelt, oszd 8 részre, formázz belőlük zsömlét, és keleszd megint 30 percet
- ha megkelt másodjára is, kend meg a tetejét a másik tojás sárgájával, és szórd meg szezám maggal
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg 15 perc alatt
- hagyd kihűlni
Húspogácsa
Hozzávalók
- 60 deka darált hús
- 1 evőkanál ajvár (ezt teljesen fakultatív, helyette tehetsz bele valamilyen sült hús szószt)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 teáskanál dijoni mustár
- reszelt friss zöldség (bármi ami van otthon, sárgarépa, angol zeller, cukkini.....)
Így csináld
- a zöldségeket reszeld le, a hagymákat pedig vágd apróra és keverd a darált húshoz
- tedd ezt a szószokkal is
- formálj a húsból pogácsákat, lapítsd le őket
- majd olajjal kikent serpenyőben süsd készre mindkét oldalukat
- a zsemlét vágd ketté, helyezd bele a pogácsákat, tégy bele friss zöldségeket és házi majonézt ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése