Mi a gyros-hoz is ezt a fajta tésztát használjuk, mert bár van pita recept is, de ezt sokkal gyorsabb, egyszerűbb, könnyebb elkészíteni. Ráadásul szeretem hogy míg a pitába kell élesztő, addig ebbe nem, így könnyebb kenyérkének tartom. ;-)
Hozzávalók
- 300 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 150 gramm fehér liszt ( 100%-osan is készítheted fehér liszttel!)
- 90 gramm vaj
- 1 csapott evőkanál só
- 200 ml meleg víz
Így csináld
- a lisztet keverd el a sóval, majd az apróra vágott kemény vajat is tedd hozzá
- gyúrd őket egy kicsit hogy a vaj megpuhuljon, szétváljon
- a meleg vizet több részletben add hozzá, folyamatosan gyúrd a tésztát
- amikor a víz elfogyott, kezd majd összeállni a tészta :)
- amikor összeállt, oszd fel kb 10 részre és nyújtsd őket ki lisztezett felületen nagyon vékony lapokra
- tefál vagy kerámia aljú serpenyőben süsd őket meg, szigorúan olaj nélkül :)
- pár sötétbarna hólyagnak meg kell rajta jelennie, és látnod kell hogy a nyers részek kivilágosodnak, akkor vagy kész vele ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése