Így vagyunk mi ezzel a mostani édességgel is. Tehát elfogyasztani a leggyorsabb, kicsit tovább tart elkészíteni, és ami a legmacerásabb ezzel, az az edények elmosogatása amiben készítjük. ;)
De mindez nem tántoríthat el, főleg így a komor őszi napokon, hiszen annyi örömet tud okozni már az is, hogy látjuk szeretteinknek mennyire ízlik a remekművünk. Hja, és még egy pozitívum: nem kell sütni őket!
Szóval a hozzávalók:
- 2 tábla kb 70%-os étcsokoládé (2*100gramm)
- 1,5 deci habtejszín (legalább 30%-os, és nem növényi zsíros!!!)
- 30-40 darab egész mogyoró
- 3 evőkanál porcukor
- pár deka valódi Holland kakaópor
Így készítsd:
- Olvaszd fel az apróra tört csokoládét vízgőz felett a porcukorral, majd add hozzá a tejszínt
- Tedd félre hűlni, per pill kirakhatod a teraszra, én azt tettem. A szobahőmérséklet nem elég neki.
- Amint kihűlt formázz belőle golyókat, és mindegyikbe nyomj bele egy egy mogyorót.
- A kész golyókat forgasd bele a kakaóporba.
- Fogyasztásig tedd hűtőbe mert nagyon könnyen olvad.
Jó étvágyat!
a képek forrása: pinterest (sajnos saját képeket most nem tudtam csinálni)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése