Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. november 9., szombat

Zabpelyhes keksz - csupa jó dologból

A zabpelyhes keksz nagyon jó dolog, mert nem csak finom, de csinálhatod úgy hogy csupa egészséges hozzávalókkal készíted. Ez utóbbi nagyon fontos a kopasznyakú receptek esetében, így most is így készült ez a cookie. ;-)



Reggelire fenséges étek, hiszen egészségesen, jó-szénhidrátokkal felszerelve indulhatsz neki a napnak. Ez az a fajta keksz, aminek a rágcsálása nem számít bűnözésnek. Főleg ha beépíted az étkezésekbe (tehát nem nassolásra fogyasztod), és egészséges életmódot élsz, gyakran mozogsz. Hisz lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, ami a leghasznosabb dolog a mindennapokban ha étkezésről van szó.

Bővítheted még kakaópor hozzáadásával, vagy fahéjjal, ez utóbbival igazán őszi hangulatot varázsolhatsz a lakásba a sütés idejére. ;-)


Hozzávalók



  • 450 g lágy zabpehely
  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 3 darab nagyobb tojás
  • 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 nagy marék dió apróra törve
  • 1 tábla tej vagy ét csoki
  • 1 zacskó burbon vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz


Így készítsd


1. keverd össze először a nedves hozzávalókat




2. majd add hozzá a szárazakat






3. és gyúrd össze jól
4. egy sűrű masszát kapsz, amit nagyon jól össze kell gyúrnod ;-)



5. melegítsd elő a sütőt kb 180 fokra
6. majd sütőpapírra szedd ki evőkanállal a tésztát
7. és egy poharat tégy bele egy műanyag kis zacsiba



8. a pohár segítségével lapítsd szét a tészta darabokat hogy szép lapos keksz formát kapj



tejjel/rizstejjel az igazi!! ;-)








Az utolsó 3 kép forrása: pinterest
A zacskós üvegpohár ötletének forrása: aprosef.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése