Reggelire fenséges étek, hiszen egészségesen, jó-szénhidrátokkal felszerelve indulhatsz neki a napnak. Ez az a fajta keksz, aminek a rágcsálása nem számít bűnözésnek. Főleg ha beépíted az étkezésekbe (tehát nem nassolásra fogyasztod), és egészséges életmódot élsz, gyakran mozogsz. Hisz lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, ami a leghasznosabb dolog a mindennapokban ha étkezésről van szó.
Bővítheted még kakaópor hozzáadásával, vagy fahéjjal, ez utóbbival igazán őszi hangulatot varázsolhatsz a lakásba a sütés idejére. ;-)
Hozzávalók
- 450 g lágy zabpehely
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 darab nagyobb tojás
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál barna cukor
- 13 dkg vaj
- 1 nagy marék dió apróra törve
- 1 tábla tej vagy ét csoki
- 1 zacskó burbon vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
Így készítsd
1. keverd össze először a nedves hozzávalókat
2. majd add hozzá a szárazakat
3. és gyúrd össze jól
4. egy sűrű masszát kapsz, amit nagyon jól össze kell gyúrnod ;-)
5. melegítsd elő a sütőt kb 180 fokra
6. majd sütőpapírra szedd ki evőkanállal a tésztát
7. és egy poharat tégy bele egy műanyag kis zacsiba
8. a pohár segítségével lapítsd szét a tészta darabokat hogy szép lapos keksz formát kapj
tejjel/rizstejjel az igazi!! ;-) |
Az utolsó 3 kép forrása: pinterest
A zacskós üvegpohár ötletének forrása: aprosef.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése