Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. szeptember 26., csütörtök

Egy isztriai csörögefánk, a FRITULE

Elmúlt a nyár, a szívem pedig visszahúz a tengerhez...... ezzel a desszerthez kicsit közelebb érezhetjük magunkat a meleg sós mediterrán vidékekhez. :)

Isztria  (forrás: pinterest)


Ritkán készítek ilyen "nehéz" édességet, dehát be kell valljam isteni az íze, és a párom is nagyon szereti. :) Így nemrég csak elkészítettem. :)



Hozzávalók


  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 6 evőkanál fehér liszt
  • 3 csapott evőkanál barna nádcukor, vagy 1 evőkanál stevia por
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál mazsola (én ezt kihagytam, helyette kicsit több reszelt almát tettem bele)
  • 1 csipet só
  • 2 egész tojás
  • 1 nagy alma
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • olaj a sütéshez

Így készítsd


  1. keverd össze a liszteket, a cukrot, a rumot, a mazsolát, a sót, a tojásokat, a joghurtot és a zacskó élesztőt
  2. hámozd meg az almát, reszeld le, majd pár perc állás után nyomd ki a levét
  3. a reszelt almát is gyúrd a tésztához ( én robotgépet használtam, de kézzel is könnyű elkészíteni)
  4. 20 percet hagyd állni langyos helyen
  5. majd forrósítsd fel az olajat a sütéshez
  6. evőkanálla szaggass darabokra  tésztából, és süsd őket készre
  7. szórd meg őket por állagú barna nádcukorral és tunkold bele lekvárba :)
TIPP: a porcukorba amivel megszórod, tégy fahéjat! :)







Én :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése