Elmúlt a nyár, a szívem pedig visszahúz a tengerhez...... ezzel a desszerthez kicsit közelebb érezhetjük magunkat a meleg sós mediterrán vidékekhez. :)
|
Isztria (forrás: pinterest) |
Ritkán készítek ilyen "nehéz" édességet, dehát be kell valljam isteni az íze, és a párom is nagyon szereti. :) Így nemrég csak elkészítettem. :)
Hozzávalók
- 6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 6 evőkanál fehér liszt
- 3 csapott evőkanál barna nádcukor, vagy 1 evőkanál stevia por
- 1 evőkanál rum
- 2 evőkanál mazsola (én ezt kihagytam, helyette kicsit több reszelt almát tettem bele)
- 1 csipet só
- 2 egész tojás
- 1 nagy alma
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 zacskó szárított élesztő
- olaj a sütéshez
Így készítsd
- keverd össze a liszteket, a cukrot, a rumot, a mazsolát, a sót, a tojásokat, a joghurtot és a zacskó élesztőt
- hámozd meg az almát, reszeld le, majd pár perc állás után nyomd ki a levét
- a reszelt almát is gyúrd a tésztához ( én robotgépet használtam, de kézzel is könnyű elkészíteni)
- 20 percet hagyd állni langyos helyen
- majd forrósítsd fel az olajat a sütéshez
- evőkanálla szaggass darabokra tésztából, és süsd őket készre
- szórd meg őket por állagú barna nádcukorral és tunkold bele lekvárba :)
TIPP: a porcukorba amivel megszórod, tégy fahéjat! :)
|
Én :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése