Az egyik, hogy mindig liszt nélkül csinálom. Na nem régóta, hanem mióta felfedeztem a zabkorpát. :)
Lassabban szívódik fel mint a liszt, alacsony a glikémiás indexe, és alacsonyabb a szénhidrát tartalma is. A cukrot szintén lehet helyettesíteni, én ha sütiről van szó, a stevia-t választom. Ki merem jelenteni, hogy egy szelet beilleszthető szinte bármelyik diétába. Nem utolsó sorban finom, és a túró miatt könnyű desszert is. Igaz tojás az van benne bőven.
A tetejére bármilyen gyümölcsöt tehetsz, én szeretem a savanykásabb ízeket mert jó harmóniába kerül az édesebb túrós résszel. :)
A kép csak ILLUSZTRÁCIÓ!!!! Elfogyott mire a végeredményt lefotózhattam volna. ;-) ( végülis az én hibám, lassú vagyok....mint fotós :) ) |
Hozzávalók
- 500 g túró
- 4 db tojás ( 3 bele, 1 majd a tetejére)
- 3 evőkanál stevia por (ha porcukorral csinálod, akkor a háromszoros mennyiségre lesz szükséged)
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 80 g zabkorpa
- gyümölcsök
- 5 evőkanál tejföl (kettő bele, 3 pedig majd a tetejére)
Így készítsd
- A túrót keverd össze a 2 evőkanál tejföllel, a stevia-val (porcukorral) és a tojásokkal.
- A zabkorpát a sütőporral keverd össze majd a kettő elegyet öntsd egybe, és jó alaposan keverd össze.
- Ezt úgy ahogy van borítsd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
- A maradék tejfölt a maradék tojás sárgájával keverd ki és borítsd rá a túrós masszára.
- A gyümölcsöt amit a tetejére szánsz :) aprítsd fel, majd borítsd be vele a sütialapot.
- 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsül, de villával ellenőrizd hogy a belseje sem nyers már.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése