Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. augusztus 4., vasárnap

Sárgabarackos sajttorta

Én ezen a néven ismerem....de én a mascarpone-t inkább tekintem tejszínnek mint sajtnak. Na de a lényeg, hogy nem kell sütni!! ;) 15 perc alatt kész vagy vele, és nagyon finom.


Hozzávalók kb 22 centis sütőformához



  • 25 deka mascarpone
  • 25 deka zabfalat 
  • egy tábla étcsoki, ha gyerekek is esznek belőle akkor legyen inkább tejcsoki
  • 15 deka vaj (nem margarin!!)
  • 1,5 deci tejszín
  • 1 evőkanál stevia (vagy 3 evőkanál barna cukor)
  • 4 sárgabarack


Így készítsd



  1. tégy sütőpapírt a forma aljára
  2. a kekszet törd jó apróra és keverd el az olvasztott margarinnal, és a szintén apróra tört csokoládéval
  3. a masszát oszlasd el a sütőforma aljára szép egyenletesen
  4. most jön a krém :) robotgépben turmixold össze a mascarpone-t a tejszínnel, a 2 sárgabarackkal és a stevia-val
  5. a krémet töltsd rá a kekszalapra
  6. az a jó ha a hűtőben pihen kb 2 órát fogyasztás előtt
  7. tálalás előtt díszítsd a tetejét a maradék két sárgabarack apróra vágott húsával


Jóétvágyat!! ;)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése