Még soha sem készítettem ilyen levest, és amikor nem olyan régen ittam egy uborka limonádét, és amikor arra a frissítő ízre gondoltam, tudtam, jöhet leves formájában is most már. ;)
Hozzávalók
- 60 deka uborka
- 1 szár zöldhagyma (de póréval is nagyon finom!!)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 kis pohár natúr joghurt
- fél liter húsleves alaplé
- só, bors
- kevés friss bazsalikom és petrezselyem (eredeti receptben kapor van, javaslom azzal csináld inkább, mert finomabb, csak nálunk a párom nem szereti a kaport)
Így készítsd
- az uborkát hámozd meg és darabolt fel
- dobáld bele a turmixgépbe, az összes többi hozzávalóval együtt, de mielőtt beleraknád a végén a húsleves alaplét, turmixold össze
- mikor már jó homogén a "leveske", mehet bele az alaplé szép lassan.....
- még egy nagy összeturmixolás, és kész Vagy
Jóétvágyat!!! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése