Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. augusztus 11., vasárnap

Töltött sült cukkini - zöld paradicsommal

A töltött cukkini nagy kedvencem. Mivel nem szerepel benne nehéz szénhidrát, ezért vacsorára tökéletes választás.
Ha jó sok mindent szeretnénk beletölteni, akkor nagy cukkinit vigyünk haza a piacról.


Valamelyik napa  nagy szélben lerepült a paradicsomom az erkélyen, így lepotyogott róla pár zöld szem. Mivel már rég ki akartam próbálni e gasztronómiai hozzávalót :) most megragadtam az alkalmat. Ha már visszaragasztani nem tudtam. :)

Hozzávalók



  • 1 nagy cukkini
  • 2 nagy fej gomba
  • 150-200 g csirke mell
  • reszelt trappista sajt ( nekem itthon csak szeletelt volt, ezért azt tettem rá csíkozva :) )
  • 3 kis zöld paradicsom
  • sült csirke fűszersó
  • kukorica
  • zöld fűszerek (kakukkfű, petrezselyem)
  • hagyma


Így készítsd



  1. vágd ketté a cukkinit, mosd meg, és tedd oda főni sós vízben
  2. ne főzd sokáig, csak épphogy kicsit puhuljon, ezután vedd ki, csöpögtesd le
  3. vágd föl apróra a hagymát, nagyobb darabokra a gombát és a zöld paradicsomot, és a zöld fűszereket
  4. a csirkemellet is vágd föl apróra és süsd meg olajon a csirke fűszerrel
  5. grillezd meg külön az apróra vágott hagymát, a gombát és a felvágott paradicsomot is a kukoricával
  6. helyezd a cukkiniket sütőpapírral bélelt sütőtálcára
  7. tedd bele a grillezett zöldségeket, utána a húst, majd az apróra vágott zöld fűszereket
  8. és a tetejére szórd rá a reszelt sajtot
  9. 180 fokon süsd amíg a sajt meg nem barnul a tetején.....ez kb 20 perc ;)


Jó étvágyat! ;)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése