Nem tudtam pontosan hogy lisztből vagy búzadarából a finomabb, így párom segítségét kértem, aki az utóbbira voksolt.
Beszereztem, és neki is álltam.
Mióta edzem, nyugodt szívvel engedek meg magamnak ilyen édességeket, hisz tudom kell az energia. :) Télen ráadásul valahogy igényli is minden érzékünk hogy hetente egyszer kényeztessük magunkat valami forró finomsággal.
Mindig elképedek mikor a szupermarketekben készen látok palacsinta, muffin vagy császármorzsa port. Ezektől egyszerűbb étel nincs a világon. Remélem sikerül kedvet csinálnom ahhoz hogy az olyan olvasók is akik készen vásárolnak ilyen finomságokat nyugodtan odaálljanak a pult elé a konyhában. ;)
Hozzávalók
- 100 gramm búzadara
- 7 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 250 ml tej
- 1 kikapart rúd vanília, vagy burbon vanília zacskóból :)
- 3 db tojás
- 100 gramm nádcukor
- fél citrom reszelt héja
- 50 gramm vaj
Így készítsd
- a lisztet keverd el a búzadarával, majd a tejjel
- ezt a keveréket hagyd állni egy bő órát hogy a tejet szépen felszívja a száraz hozzávaló ezen kombója ;-)
- ha letelt az 1 óra, a tojás sárgáját habosítsd ki a cukorral, és ezt keverd az előző tejes keverékhez
- a tojások fehérjéjét pedig egy csipet sóval keverd habbá (én mindkét esetben robotgépet használtam, csodás találmány)
- ezt is keverd majd a masszához óvatosan
- a vajat olvaszd meg egy mély serpenyőben, és öntsd rá a masszát
- fakanállal folyamatosan keverd míg szét nem esik darabokra, majd míg meg nem sül olyanra amilyenre szereted. Mi pirultan szeretjük, így én addig sütöm míg aranybarna nem lesz
- porcukorral vagy lekvárral tálald, melegen ;-)
Jóétvágyat!
a recept alapjául szolgáló receptet az apróséf.hu oldalról szereztem ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése