Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. július 19., péntek

Brokkolikrémleves - tejszínesen

A brokkoli az egyik kedvenc zöldségem, annak ellenére is, hogy gyerekkoromban ezzel ijesztgettek ha nem ettem meg a húslevest. Mármint hogy ha a húslevest neme szem meg, akkor brokkolit kell ennem. És bár akkor még nem ismertem az ízét, meg voltam győződve róla hogy borzalmas egy dolog lehet. 
Na azóta megismertem....és be kell vallanom bár szeretem a húslevest, a brokkoliból készült étkeket, leveseket még jobban. ;)



A krémleveseket jó pár éve főzöm. nagyon egyszerű elkészíteni őket, és fokhagymás sajtos kenyérkével pl pazar vacsorát rittyenthetünk belőle. 

A recept tehát:


Hozzávalók



  • 1 fej brokkoli
  • 1 egész fej vöröshagyma
  • kb másfél liter húsleves alaplé
  • petrezselyem
  • tejszín


Így készítsd


  1. a hagymát vágd apróra majd futtasd fel olajon
  2. amint ez megvan, mehet bele az alaplé
  3. az alaplébe pedig a brokkoli
  4. főzd közepes lángon míg elég puha nem lesz
  5. amikor megfőtt, szedd ki a brokkolikat és egy kis lével + a tejszínnel szedd bele a turmixgépbe. Nálam ez az eset áll fent, régebben viszont csak botmixerem volt. Ha neked inkább botmixered van, vagy jobban szereted használni, akkor amint megfőtt a brokkoli, turmixold össze a lábasban, és csak ezután add hozzá a tejszínt
  6. a turmixgépből öntsd vissza az elegyet a lábasba, majd rottyantsd föl
  7. ha kész van, vedd le a tűzről, és az apróra vágott petrezselyem is mehet bele


Jó étvágyat! ;)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése