Gasztro blog mindenről ami finom, ami ízes, amit szeretek, amit elkészítek.
Alapanyagokról, fűszerekről, gasztro élményekről, kicsit egészségesebben, tudatosabban mint amúgy szokás.
Olyan Eszteresen. ;)

2013. július 16., kedd

Káposztás (teljes kiőrlésű)tészta - egyszerű, nagyszerű, egészséges

Nem csinálom túl gyakran, akkor is a páromnak ebédre az irodába. :) Ő sokat sportol, így a tésztára mint szénhidrátforrásra nagy szüksége van. Amiben eltérünk az átlagtól, hogy teljes kiőrlésű tésztából készítem neki az étkeket, sőt ha kedvenc éttermünkbe, a Vapiano-ba megyünk, ő ott is ilyen tésztát rendel.

A káposztás tészta egy nagyon egyszerű étel, de annál finomabb. A legközkedveltebb a nagykocka, abból szokás leggyakrabban készíteni. Én mindenből készítem amit itthon találok, csak arra figyelek hogy változatos fazonok kerüljenek a párom tányérjára. ;)
A tésztát sós vízben megfőzöm, közben pedig apróra vágok egy adag káposztát. Hogy mennyit, az ízlés kérdése. Olajon odarakom pirulni, sózom, borsozom, és teszek még rá frissen reszelt szerecsendiót.
Amikor kész, a tésztát ráborítom a megpirult káposztára, és kicsit sütöm őket együtt. Amikor a tészták is kezdenek megpirulni, vegyük le a tűzről, és tálaljuk. ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése