A cukor hozzáadásával tudom szabályozni a kalóriák számát (legalábbis így hiszem) és az alapanyagok jó minőségét is, ezért többre tartom mint a boltban vásárolt édességeket.
Nádcukrot teszek bele, levesebbet mint az előírt. Így elkészítem a pudingot, laktózmentes tejjel (fő az egészség!).
Amikor megfőtt, kiöntöm a vízzel kiöblített pohárkákba (üvegben gusztább), majd a tetejére készítek szintén nádcukorból karamellát (nesze neked kalória), amit a puding tetejére folyatok, majd míg még folyékony, gyorsan szórok rá diót. Kész. :)
Amikor kihűl a karamella, kiskanállal olyan jó feltörni! :) Azt hiszem itt az ideje annak hogy vegyek végre egy karamellizáló pisztolyt (vagy hogy is hívják).
(A nádcukor nálunk nagy kedvenc, mindent ezzel ízesítünk. Tudtad hogy míg a nádcukor tele van pl B vitaminnal, addig a fehér cukor emésztéséhez a szervezet B vitamint von el? Megfontolandó......)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése