Amikor Svájcban éltem, főzeléket és levest is tejföllel habartam be, de az ottani tejföl olyan volt mintha a tejszín és a tejföl keverékét használtam volna. Van akinek ez nem ízlik, annak főképp aki nincs hozzászokva az ilyen ízekhez, de én imádtam. Itthon egyetlen boltban kapható tejföl üti meg ezt a mércét, méghozzá a ZOTT piros tejföle, én ezt használom.
Szinte mindegyik zöldségből hasonlóan készítem, így ez mondhatón egy alap receptnek is.
Tehát:
Hozzávalók
- 2 leveskocka, vagy húsleves alaplé
- negyed kiló zöldbab
- kis marék felkarikázott kolbász
- 1 répa
- 1 fehérrépa
- fél csokor petrezselyem
- tejföl
- 1 evőkanál liszt (én mindig teljes kiőrlésűt használok)
- fél vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Lapozz tovább a További bejegyzésekre (vagy a bejegyzés címére) kattintva a receptért és a fotókért. ;)
Elkészítés
- tedd oda forrni a kb másfél liter vizet
- tedd bele a két leveskockát
- közben egy tefál edényben pirítsd meg a vöröshagymát és a kinyomott fokhagymát
- ha ezzel megvagy ezt is tedd bele a vízbe
- tedd a vízbe a megpucolt, 2-3 centisekre vágott zöldbabot, s vele egy időben a vékonyra felkarikázott répákat
- mikor megfőtt benne minden zöldség, a levéből vegyél 2-3 szedőkanálnyit és tedd a turmixgépbe
- a turmixgépbe tedd a leveshez a lisztet és a kb 2 evőkanál tejfölt
- turmixold össze őket, majd mehet bele a levesbe
- amikor felforrt, rögtön húzd le a gázról/villanyról
- az apróra vágott petrezselymet tedd bele végül
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése