A teljes kiőrlésű liszttel palacsintát sütni nem könnyű, hiszen a tészta szétesik sokszor az állagának köszönhetően. Az arányokat ki kell tapasztalni, hisz nélküle nem lesz sikerélményünk, és csak szétesett palacsintákat kapunk.
A következő recept egyszerűen tökéletes, és 1 grammnyi fehér liszt sincs benne!
Aki egyszer kipróbálja, meglátja, hogy míg a fejér lisztesből csak 3 db-ot bír megenni, addig ebből 6-7 darabot. Elképesztő, de így van. A gyomor szereti a teljes kiőrlésű gabonát.....és már én is szeretem. Nagyon. ;-)
A képen egy 50-50%-os liszttartalmú (fehér és teljes kiőrlésű) palacsinta látható. |
Hozzávalók
- 180 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 380 ml tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kis csipet só
- 1 kávéskanál sztevia, vagy nádcukor
Így csináld
robotgépben szoktam kikeverni
- először belerakom az összes hozzávalókat a liszten kívül, majd a töltő garaton keresztül szépen hozzáadom a lisztet is
- utána a szokásos módon sütöm ki mindig picike olajat téve a palacsinták alá
ha nincsen turmixgéped
- akkor először a lisztet a tejjel kell simára keverni, majd szépen sorban hozzáadni a többi hozzávalót és a végén teljesen simára keverni az egészet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése