Az enyém olyan nagyon sok mindenben nem különbözik, de kísérletezni nagyon szeretek. Most egy egész egyszerű receptet hoztam, ezt aztán lehet variálni, majd írom hogyan. ;-)
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 tojás
- 3 csapott evőkanál liszt
- bors, só, fokhagyma, hagyma
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Így csináld
- pucold meg a krumplikat és reszeld le (mióta van robotgépem, ez nekem gyerekjáték, de kézzel reszelni sem rémálom. :) )
- a lereszelt krumplihoz üsd hozzá a két tojást, sózd, borsozd, tégy hozzá szerecsendiót is (én egészet tartok itthon, frissen reszelem mindig, sokkal intenzívebb az íze. Mindenféle krumplis ételhez, körethez használom, imádom!!!)
- a vöröshagymát kockázd fel apróra és üvegesre pirítsd meg
- ha kész vagy ezzel, akkor tedd ezt is a reszelt krumplihoz
- kb 2 gerezd fokhagymát nyomj ki nyomón, és azt is tedd a krumplihoz
- majd kezd el őket összegyúrni kézzel hogy szép homogén elegyet kapj majd add hozzá a lisztet is (én teljes kiőrlésű lisztet használtam , mint mindig)
- kész vagy a tócsni masszával, tedd oda az olajat forrósodni
- csinálj forró-olaj-próbát :) majd a kezeddel vegyél ki egy tenyérben szétlapítható mennyiséget, és jó vékonnyá lapítsd szét :) én így szeretem, így ropogós lesz és vékony
- süsd őket mindkét oldalon aranybarnára
- papírra tedd ki őket hogy a felesleges olaj lecsöpögjön ;-)
Jóétvágyat!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése