Teljesen hirtelen jött ötlet vezérelt amikor ezt a vega lasagne-t készítettem. Egyszerűen csak megkívántam. :)
Még nem csináltam ilyet, de tudtam, hogy a cukkini felszeletelve tökéletesen helyettesíti majd a tésztát. ;-) Gyomorkímélő és szénhidrátszegény, nem utolsó sorban pedig nagyon finom.
Csak pakolgatni kell a hozzávalókat.
Hozzávalók
- 2 közepes cukkini
- 3 gomba
- reszelt parmezán
- reszelt trappista
- pár levél friss spenót
- 1 nagy paradicsom
- tepsi + sütőpapír + csirkefűszer
Így készítsd
|
szeleteld fel a cukkiniket és süsd meg serpenyőben mindkét oldalukat, és mindkét oldalt szórd meg egy kis sült csirke fűszersóval |
|
szeleteld fel a gombákat és szintén pirítsd meg őket, egy kis fűszersó társaságában |
|
a gombát tedd egy kis tálkába |
|
a megsült cukkini szeleteket fektesd egymás mellé tepsibe sütőpapírba (tutira nem fog leragadni) |
|
majd pakolj rá gombaszeleteket |
|
a következő amit rá kell pakolnod, a szeletelt paradicsom, nyers változatban ;-) |
|
a paradicsomra pedig pakolj spenótleveleket, és ezt szórd majd meg egy kis parmezán sajttal |
| | |
az előző pár lépést ismételd meg még egyszer úgy hogy megint a spenótlevél legyen az utolsó amit rápakolsz. |
|
|
|
|
ha megvagy ezzel, akkor szórd meg ismét parmezánnal és a reszelt trappistával (nekem megint nem volt itthon, így a szeleteltet aprítottam fel) |
|
süsd készre 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt. A sajt színét figyeld a tetején! Aranybarna legyen. ;-)
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése